Problems export to a new computer 127.0.0.1

Dear all,

I have a problem to export a study (openclinica community edition) from my computer to a new computer in VM machine.
In the new computer, all ok when I type "root", and then password"clinica". However, When I type "ifconfig", it comes http:127.0.0.1, and also showed loopback.
I tried the usual way to open http://127.0.0.1:8080/OpenClinica, it didn't work.
I know maybe there is something wrong with the web address, because it was always like 192.168.0.1 in my computer before. However, I don't know how to solve this problem because I'm not good at software stuff.
Hope someone could help me with this issue.

Many many thanks!

Stella

Comments

  • haenselhaensel Posts: 544 ✭✭
    Hi Stella

    This is hard to answer but I'll give it a try. Do you open a browser within the VM or from another PC?

    Regards,
    Christian
  • Stella123Stella123 Posts: 5
    haensel said:

    Hi Stella

    This is hard to answer but I'll give it a try. Do you open a browser within the VM or from another PC?

    Regards,
    Christian

    Hi Christian,

    thank you for your quick answer. I opened a browser from another PC where I imported the study in the VM machine there.

    Best, Stella
  • haenselhaensel Posts: 544 ✭✭
    edited February 2
    Hi Stella

    So probably you need to enter the ip address of the VM instead of 127.0.0.1. Unfortunately I can't tell you how to determine it but maybe the installed operating system can tell you the assigned ip.

    Regards,
    Christian
    Post edited by haensel on
  • haenselhaensel Posts: 544 ✭✭
    I didn't read your first post carefully enough. Do you use "ifconfig" within the VM?
  • haenselhaensel Posts: 544 ✭✭
    Hi Stella

    If the only interface shown be "ifconfig" is the loopback adapter you probably need to add a network interface to your VM.
    Which operating system do you use?

    Regards,
    Christian
  • Stella123Stella123 Posts: 5
    haensel said:

    Hi Stella

    If the only interface shown be "ifconfig" is the loopback adapter you probably need to add a network interface to your VM.
    Which operating system do you use?

    Regards,
    Christian

    Hi Christian,

    thank you for your suggestion. I use windows system. But I don't know how to add a network interface to my VM.

    Best, Stella
  • haenselhaensel Posts: 544 ✭✭
    Hi Stella

    So you have a Windows host system where your VM is installed and the VM runs Linux? Do you use VMWare, VirtualBox or something else?

    Regards,
    Christian
  • Stella123Stella123 Posts: 5
    haensel said:

    Hi Stella

    So you have a Windows host system where your VM is installed and the VM runs Linux? Do you use VMWare, VirtualBox or something else?

    Regards,
    Christian

    HI Christian,
    yes, you're right! I use windows houst system and VM runs Linux, and I use Oracle VM Virtualbox to run the "openclinica community edition 3.3.ova" file.

    I have created a study with many patient's data in it using my own computer. But for some reasons I must transfer all these data to a new computer. So I exported the file named"Openclinica Appliance Export-disk 1. vmdk" to the new computer and import this file to the VM virtual box. I used the same steps as I did in the old computer. But when type "ifconfig", it came up not the right net address.

    Best,
    Stlla
  • Stella123Stella123 Posts: 5
    > @haensel said:
    > Maybe this is useful for you
    >
    > http://unix.stackexchange.com/questions/78295/centos-no-network-interface-after-installation-in-virtualbox

    Thank you so much! I will try.

    Best, Stella
Sign In or Register to comment.